Moslims vreest Allah zoals het hoort en houdt je vast aan de Islam

 

ow moslims, Vrees Allah, zoals het behoort!, en houd je vast aan de echte islaam.

En weet, O dienaren van Allah, dat Allah gewoontes heeft die niet veranderen noch wisselen. Het is van toepassing op alle mensen, en het overkomt al het geschapene. Het behoort tot de gewoonte en wijsheid van Allah, dat degene die het goede zaait het goede zal oogsten en degene die het slechte zaait het slechte zal oogsten. Allah zegt in de koran:

’’ فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرّاً يَرَهُ [الزلزل].

Wie iets goeds doet ter grootte van een mosterzaadje, zal het dan zien En Wie kwaad doet ter grootte van een mosterdzaadje, zal het dan zien.) Surat Al Zalzala, Aya 7-8

 

En van onder de Gewoontes van Allah en Zijn Wijsheden is dat degene die de paden bewandelt die leiden naar het verkrijgen van de wereld en haar voorzieningen, hij zal krijgen wat Allah voor hem verdeeld heeft.

 

En degene die de paden bewandelt die leiden naar het succes van het verkrijgen van het Paradijs, dan zal Allah hem het Paradijs schenken en hem tot haar bewoners maken.

En degenen die daden doen die leiden tot succes in deze wereld en in het hiernamaals, en hij verricht daden in gehoorzaamheid aan Allah, en hij houdt zich verreweg van de verboden van Allah, dan heeft hij het beste van dit wereldse leven en het hiernamaals gewonnen.

 

Tevens behoort het tot Allah zijn gewoonte dat Allah de mensen op de proef stelt en ze test doormiddel van het goede en het slechte.

 

قال الله تعالى:وَنَبْلُوكُم بِالشَّرّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ [الأنبياء: 35]،

”Iedere ziel zal de dood ervaren en Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving, en tot ons zullen jullie terugkeren.’’

 

وقال تعالى: وَبَلَوْنَاهُمْ بِالْحَسَنَاتِ وَالسَّيّئَاتِ لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ [الأعراف: 168

En Wij beproefden hen met voor- en tegenspoed, opdat zij berouwvol terugkeren.

 

قال الله عز وجل: مَّا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَمَا أَصَابَكَ مِن سَيّئَةٍ فَمِن نَّفْسِكَ [النساء: 79

Wat jou van het goede overkomt, het is van Allah; en wat jou van het slechte overkomt, het is van jouzelf.

 

Zodoende dient iedere moslim zichzelf te berechten, zijn daden te overpeinzen en voor iedere zonde berouw te tonen aan Allah.

 

De islamitische wereld wordt steeds vaker door rampen getroffen in deze tijd en ook de

verklaringen van deze rampspoed nemen toe.

Er zijn mensen die het verklaren als het succes van de agenda van de vijanden van islaam.

En er zijn mensen die de ramspoed wijten aan de economische zwakte van de moslims, en

er zijn weer mensen die het verklaren door het toe te wijzen aan een achterstand in onze

industriële- en technologische ontwikkeling en zo zijn er meerdere van zulke verklaringen.

En dit zijn allemaal slechts symptomen van de ziekte en niet de ziekte zelf.

De ware oorzaak voor hetgeen waarin de moslims zijn vervallen; de pijn, de afschuwelijke situatie en de rampen die neerdalen, zijn een gevolg van de tekortkomingen van individuele moslims en moslimgemeenschappen.

En slechts degenen die Allah heeft begenadigd zijn hier van gespaard gebleven.

 

إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيّرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ [الرعد: 11

Voorzeker, Allah verandert de toestand van een volk niet voordat zij hetgeen in hun hart is veranderen Surat Ara3d Aya 11

 

 

Als de rampen en tegenspoed neerdalen, en de beproevingen alom aanwezig zijn, dan is de eerste toevluchtsoord:, het berouwvol terugkeren tot Allah met oprecht berouw.

 

Degene die vraagt: wat voor een effect heeft mijn berouw op de zondes? En wat is het nut van mijn berouw ten aanzien van het slagen van de ummah? (Met oprecht berouw wordt bedoeld: oprecht berouw voor elke zonde door elk individu. En wat betreft degene die vraagt: ”En wat is het nut van het berouw voor mijn zondes? En wat is het nut van mijn berouw voor het rechtschapen worden (Islah) van de Islamitische gemeenschap?

Tegen hem wordt gezegd: de oorzaak van al het goede in het wereldse leven en het hiernamaals is de gehoorzaamheid aan Allah.

En de oorzaak van al het slechte en bestraffing in het wereldse leven en het hiernamaals is de ongehoorzaamheid aan Allah. En het berouw van iedere persoon voor al zijn zondes, vermeerdert het goede en vermindert het slechte. En Allah heeft de voorgaande volkeren slechts vernietigd omwille van het groot aantal zondaars in hun midden, en het tekort aan gehoorzamers. En het kan dat de zonde van een persoon oorzaak is van de vernietiging van een totale gemeenschap. Voorwaar Allah heeft de stam van Thamoed vernietigd omdat een van hen het kameel had gedood. En de epidemie die het volk van Israël had getroffen, terwijl Moussa en Harroen zich te midden van het volk bevonden, doordat een aantal van hen waren vervallen in de zonde van ontucht/zina.

 

فَكُلاًّ أَخَذْنَا بِذَنبِهِ فَمِنْهُم مَّن أَرْسَلْنَا عَلَيْهِ حَاصِباً وَمِنْهُمْ مَّنْ أَخَذَتْهُ الصَّيْحَةُ وَمِنْهُمْ مَّنْ خَسَفْنَا بِهِ الأرْضَ وَمِنْهُمْ مَّنْ أَغْرَقْنَا وَمَا كَانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَكِن كَانُواْ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ [العنكبوت:

 

(En ieder bestraften Wij voor zijn zonde. Daarom waren er onder hen over wie Wij een storm van hagelstenen zonden en waren er onder hen die door een bliksemslag gegrepen werden. En er waren er onder hen die Wij in de aarde deden wegzinken en er waren er onder hen die Wij verdronken. Allah was niet onrechtvaardig jegens hen, maar zij waren onrechtvaardig jegens zichzelf.) Al Ankaaboet, Aya 40

 

 

Dus vrees Allah, en wees je bewust van het feit dat Allah kennis heeft van alle zaken, hetgeopenbaarde en het verborgene, dus komt nader tot jullie Heer doormiddel van goede daden en het verlaten van zondes, alvorens de ontmoeting met jullie Heer. Pluk de vruchten van het leven alvorens het voorbij is, Allah heeft gezegd:

 

: ياأَيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُواْ اتَّقُواْ اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوتُنَّ إِلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ [آل عمران: 1

‘’O jullie die geloven, vreest Allah zoals het behoort en sterft niet tenzij jullie Moslims zijn.’’