Interessante lezingen over de Islam

 

Ahmed Hussein Deedat                     

Ahmed Hussein Deedat (Surat (Gujarat, India), 1 juli 1918 – Verulam (KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika), 8 augustus 2005) was een internationaal bekende islamitische geleerde die zich had toegelegd op het onderwerp vergelijkende religies. Hij gaf wereldwijd lezingen en was bekend vanwege zijn debatten die hij heeft gehouden met geleerden van andere religies.

Ahmed Deedat heeft grotendeels door zelfstudie zowel de Koran als de Bijbel uit zijn hoofd geleerd. Tijdens zijn debatten citeerde hij regelmatig uit beide heilige boeken.

Hij was de oprichter van het Islamic Propagation Centre International, een oorspronkelijk Zuid-Afrikaanse organisatie die zich bezighoudt met het verspreiden van informatie over de islam. De Nederlandse tak van IPCI is het Islamitisch Propagerend Dialoog Centrum.

Op 3 mei 1996 heeft Ahmed Deedat een beroerte gekregen. Na zijn beroerte was hij grotendeels verlamd en moest hij leren om via oogbewegingen te communiceren. De laatste negen jaar van zijn leven bracht hij in zijn bed in Verulam Zuid-Afrika door. Tijdens deze jaren werd regelmatig het gerucht verspreid dat hij zou zijn overleden. Uiteindelijk is hij op 8 augustus 2005 overleden aan de gevolgen van zijn langdurige ziekt.


Hijaab in de Islam

De erfzonde

Mohammed (saw) in de Bijbel

Is 75% van de Koran een kopie van de Bijbel?

Heeft Allah de joden het land beloofd?

Mohammed (saw) is Anti-Christ?

Wat was de religie van Jezus en Mozes

Was Jezus gekruisigd?

Is Jezus God?

Boodschap voor de Christenen